Bewerbungsaufruf für das Berliner Startup Stipendium ab 01.01.2022

Unter dem Motto „Sustainable City“ vergeben die Partnereinrichtungen von Science & Startups – das Centre for Entrepreneurship – Technische Universität Berlin, der Startupservice der Humboldt-Universität zu Berlin, Profund Innovation - Freie Universität Berlin, & die Charité – Universitätsmedizin Berlin, erneut das Berliner Startup Stipendium.

Wir fördern Gründer*innen, die innovative technologie- und wissenschaftsbasierte Geschäftsideen im Team von 2-4 Personen umsetzen wollen. Themenschwerpunkte sind u.a. Mobilität, Energie, Digitalisierung, Nachhaltigkeit, Kreislaufwirtschaft, Women in Tech, E-Learning, (mentale) Gesundheit und vieles mehr.

Jeweils 2.000€ monatlich über sechs Monate können pro Person im Gründungsteam vergeben werden, eine Möglichkeit zur Verlängerung besteht.

Die nächste Bewerbungsfrist ist der 7. November 2021 – Vor der schriftlichen Bewerbung ist ein Erstgespräch mit einer der Gründungszentren zwingend notwendig. An der TU Berlin ist eine Anfrage zum Erstgespräch über das Kontaktformular bis zum 24. Oktober 2021 zu stellen.

Erstberatungs- und Auswahlgespräche werden voraussichtlich online stattfinden.

Die Vergabe der Stipendien erfolgt unter Vorbehalt der Mittelbewilligung.

Alle Förderbedingungen und wichtigen Infos gibt es hier: https://www.science-startups.berlin/programmes/berlin-startup-stipendium/

_________________

Call for applications for the Berliner Startup Stipendium - "Sustainable City" starting 01.01.2022

Under the motto "Sustainable City", the partner institutions of Science & Startups - the Centre for Entrepreneurship - Technische Universität Berlin, the Startupservice of Humboldt-Universität zu Berlin, Profund Innovation - Freie Universität Berlin & Charité - Universitätsmedizin Berlin, are once again awarding the Berliner Startup Stipendium.

We support founders who want to implement innovative technology and science-based business ideas in a team of 2-4 people. The main topics include mobility, energy, digitalisation, sustainability, circular economy, women in tech, e-learning, (mental) health and much more.

2,000 EUR per month over six months can be awarded per person in the founding team, with the possibility of an extension.

The next application deadline is 7 November 2021 - An initial interview with one of the start-up centres is mandatory before submitting a written application. At the TU Berlin, an initial consultation must be submitted via the contact form  by 24 October 2021.

Initial counselling and selection interviews are expected to take place online.

The awarding of the scholarships is subject to the approval of the funds.

All funding conditions and important information can be found here: https://www.science-startups.berlin/programmes/berlin-startup-stipendium/