Methoden der empirischen Sozialforschung

• Prozess- und Figurationssoziologie

Fakultät VI: Planen Bauen Umwelt
Institut für Soziologie

Fraunhoferstraße 33-36 (FH 9-1)

sune.w.stoustrup@gmail.com

Bildungsweg

Seit 2017Doktorand Technische Universität Berlin. Titel des Projekts: Facing Regional Challenges: Investigating the Discursive Construction of Challenges for Structurally Weak European Rural Regions. Betreuung: Prof. Dr. Nina Baur and Prof. Dr. Gabriela Christmann (extern)
2017 – 2021Wissenschaftliche Mitarbeiter Leibniz-Institut für Raumbezogene Sozialforschung (IRS) Forschungsabteilung “Kommunikations- und Wissensdynamiken im Raum”. Forschungsprojekt: „Social Entrepreneurship in Structurally Weak Rural Regions – Analysing Innovative Troubleshooters in Action“ (RurAction) gefördert von Horizon 2020 MSCA-ITN.
2013 – 2015M.A. in Urban Studies, Erasmus Mundus Master Programme in Urban Studies (www.4cities.eu). Abschlussarbeit: “European Spatial Planning From Policy to Project in Budapest and Vienna”.
2010 – 2013B.Sc. in Planning Studies and Communication Studies an der Roskilde University, Dänemark.

Publikationen

Stoustrup, S. W. (2021): The re-coding of rural development rationality: tracing EU Governmentality and Europeanisation at the local level. European Planning Studies. DOI: 10.1080/09654313.2021.2009776

Stoustrup, Sune (ed.) (2017): Introduction: Cities: Changes, Places, Spaces (online 2016, in print 2017). Abhandlungen zur Geographie und Regionalforschung Band 20, Institut für Geographie und Regional Forschung der Universität Wien. ISBN 978-3-900830-87-8

Stoustrup, Sune (2017): European Spatial Planning - From Policy to Project in Budapest and    Vienna. In Stoustrup, Sune (ed.) Cities: Changes, Places, Spaces (online 2016, in print 2017). Abhandlungen zur Geographie und Regionalforschung Band 20, Institut für Geographie und Regional Forschung der Universität Wien. ISBN 978-3-900830-87-8

Vorträge

Stoustrup, Sune (2021): Spatial Transformation Processes as Sustained Multi-level and Cross-scalar Processes of Social Innovation: An appeal for Linking Discourses and Dispositifs in Investigations of Local Development. 1st International and Interdisciplinary Conference on Spatial Methods. September, Botsuana University, Botswana (online).

Stoustrup, Sune (2021): Analysing linkages between Policy, Projects and Partnerships in Rural development - a Governmentality Perspective- 13th Interpretive Policy Analysis Conference. Juli (Online).

Chatzichristos, Georgios; Hennebry, Barraí; Stoustrup, Sune  (2020): Challenges and dynamics of structurally weak rural regions – results from the RurAction project. International Web Conference: Social Entrepreneurship and Social Innovations in Rural Regions. September, (online).

Stoustrup, Sune (2020): Social Innovation and Attitudes towards Collective Responsibility and Action among Rural Residents: A Case study from Mühlviertel, Austria. ERSA Web Conference 2020: Spatial Challenges for the New World. August (online)

Stoustrup, Sune (2019): Facing Rural Problems: Investigating the Discursive Construction of Challenges for Structurally Weak European Rural Regions. DNC3-ALED: Knowledge and power in a polycentric world. September, Université de Cergy-Pontoise, Paris, Frankreich.

Stoustrup, Sune (2019): Activating Imaginaries of the Future in Local Development Processes in European Rural Regions. 14th ESA Conference. August, Manchester, Vereinigtes Königreich.

Stoustrup, Sune (2019): Facing Rural Problems: Investigating the Discursive Construction of Challenges for Structurally Weak European Rural Regions. Die Diskursive Konstruktion von Wirklichkeit IV. März, Universität Augsburg, Augsburg, Deutschland.

Stoustrup, Sune (2017): European Spatial Planning and the Role of Cities in Territorial Cohesion. 7th Nordic Geographers meeting. JunI, Stockholm University, Stockholm, Schweden.

Stoustrup, Sune (2017): European Spatial Planning: From Policy to Project in Budapest and Vienna. European Urban Research Association Conference. JunI, University of Warsaw, Warschau, Polen.