Center for Cultural Studies on Science and Technology in China

Studentische Mitarbeiter*innen

About

Paul Hoffmann ist seit Juli 2019 Mitarbeiter des China Centers. Er ist für das Sekretariat des China Centerstätig.

Paul studiert an der TU Berlin im Master Kunstwissenschaften. Einen zweiten Schwerpunkt hat er im Filmbereich, wo er als 2. Regieassistent und Komparsenbetreuer für diverse Filmprojekte arbeitet. Auch eigene Filmarbeiten hat Paul bereits realisiert. Diesen Hintergrund bringt er für das China Center mit ein.

About

René Reinhard ist seit Juni 2022 studentische Hilfskraft am China Center. Er unterstützt als Mitarbeiter am CDHK-Projekt die Planung für die TUB/Tongji Summer School und ist verantwortlich für das Dual-Master-Programm Wirtschaftsingenieurwesen an der Tongji Universität in Shanghai.

René studiert Wirtschaftsingenieurwesen mit dem Fachbereich Energie und Ressourcen an der TU Berlin und hat im Rahmen eines akademischen Auslandjahres 2 Semester am Beijing Institute of Technology (BIT) in Peking, China verbracht. Derzeit schreibt er seine Bachelorarbeit zum Thema Spekulationsblasen auf Finanzmärkten.

René Reinhard

r.reinhard@tu-berlin.de

Raum KAI 1.107

About

Gaoli Xiao is a research assistant for the Urban Rural Assembly (URA) research project at the China Center. She finished her interdisciplinary master's degree in International Cooperation in Urban Development, collaboratively offered by Technische Universität Darmstadt in Germany and Université Grenoble Alpes in France. Prior to this, she worked in large infrastructure project management in China and Brazil. During her years of working and studying, she has developed strong interests in China specific issues, including urban/rural transformation, social justice, and land governance.

Raum KAI 1.114

About

Student assistant at CCST, pursuing her Master’s degree in Urban and Regional Planning at TU Berlin. Her current research focuses on urbanization and regional integration in China. Yuqi joined the URA project in June 2022, working on WP6 concerns Urban-Rural Mobility & Migration. She holds a Bachelor’s degree in Urban and Rural Planning from Beijing University of Civil Engineering and Architecture.

ZHANG Yuqi

Studentische Hilfskraft

yuqi.zhang@tu-berlin.de

Raum KAI 1114

About

Student assistant at CCST, pursuing her Master's degree in Sociology - European Societies at FU Berlin. Zhiyu joined the URBANI[XX] project in October 2022, working on China Lunch and Finance related to the project. She holds a Bachelor's degree in Sociology from Xi’an Jiaotong University.

ZHAO Zhiyu

Studentische Hilfskraft